top of page
Helsebranchens Leverandørforening (HBL) rådgiver og informerer små og mellemstore virksomheder om lovgivning og nye tiltag inden for branchen, såvel lokalt som på EU-niveau.
Strategi

HBL er en forening af producenter, konsulenter og grossister, som arbejder for udbredelsen af veldokumenterede helsekostprodukter af høj kvalitet til forbrugerne.

HBL varetager medlemmernes interesse i samarbejde med myndighederne.

HBL afholder jævnligt ERFA møder, hvor medlemmerne gennem erfaringsudveksling og vidensdeling bidrager til en øget forståelse på tværs af konkurrence hensyn. Foreningen bygger på åbenhed og respekt, og er det forum, hvor virksomhederne i fortrolighed kan diskutere branchens udfordringer og muligheder.

Formidling
Formidling

HBL vil gerne bidrage til en nuanceret forståelse for den videnskab, der ligger bag nutidens helsekost. På den baggrund har vi oprettet en åben gruppen på facebook, hvor vi generisk informerer om forskning og ny viden. Du er velkommen til at følge os.

 

Helsekost i EU

Helsekostbranchen er en international orienteret branche, som er underlagt såvel krav som muligheder inden for EU-lovgivningen. Selvom vi er underlagt samme lovgivning som de øvrige EU-lande, har vi stadig en række danske særregler, som også skal opfyldes. I praksis betyder det, at vi i Danmark ikke altid har mulighed for at sælge de samme kosttilskud, som i resten af EU.

I HBL arbejder vi for samme retningslinjer for hele EU.

Veldokumenterede kosttilskud

I HBL opfatter vi helsekost som forbrugernes mulighed for selv at tage ansvar for eget liv og helbred. Vi arbejder med olier, vitaminer, mineraler, planter og ekstrakter heraf og er stolte af, at kunne bidrage til danskernes sundhed.

De nordiske næringsstofanbefalinger er videnskabeligt begrundede og det samme er myndighedernes råd, når de anbefaler D-vitamin dråber til spædbørn, folinsyre til gravide eller calcium efter overgangsalderen.

Det er et krav fra myndighedernes side, at såvel virkningen af kosttilskud, som det at det er sikkert at indtage, skal kunne dokumenteres. Derfor kan forbrugerne trygt spise veldokumenterede kosttilskud og vide, at det har den virkning som producenterne lover.

Bestyrelsen

Formand 

 

Anne Dall

Cand. scient 

Konsulent 

Tlf.: 26 36 07 56

Mail: adahelse@gmail.com

 

 

Bestyrelsesmedlemmer 

 

Kirsten Jorsa

Direktør - Novasel EU ApS

Tlf.: 63 23 00 02

Mail: kjorsal@novasel.dk

 

René Dominic 

Direktør - MedicWiotech

Tlf.: 46 11 66 69

Mail: rene@medicwiotech.dk

Vedtægter

Klik her for at læse HBL's vedtægter

 

bottom of page